14 mars 2019

Kontakt

Förebyggande av allergena faror

De vanligaste allergenerna ingår i de flesta av våra baslivsmedel. Vi kan inte lösa problemet genom att utesluta alla dessa livsmedel ur hanteringen. Enda vägen till säker mat åt alla är kunskap och effektiva rutiner som följs.

Krav på korrekt märkning och kännedom om allergener ställs på leverantörer. Mat till gäster med allergi hanteras skild från annan mat. Personalen känner till och följer de rutiner som gäller för specialkost.

Följ recepten

Följ recepten så att korrekt information om innehållet kan ges till matgästen.

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKR och är granskade av Livsmedelsverket.