27 mars 2019

Kontakt

Hantering av livsmedel

Maten ska hanteras på ett säkert sätt, så att inte bakterier eller andra mikroorganismer kan växa till i den. Maten ska också skyddas mot andra föroreningar från personalen och omgivningen.

Många behöver speciellt anpassad mat. Var extra noga med den, från inköp till servering.

Effektiv kylförvaring kan minska svinn. God ordning och temperatur på högst +4°C ökar matens säkerhet och hållbarhet.

Håll koll på tillagning och varmhållning så att maten blir säker och god.

Inget slår doften av nybakat bröd! Baka gärna, men rengör ordentligt efteråt.

Utbildning och instruktioner

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKR och är granskade av Livsmedelsverket.