8 maj 2019

Kontakt

Besökare i köket – hygienrutiner

Ni ska kunna vara säkra på att ni inte får in smitta i köket på grund av att någon besökare är sjuk.

Obehörigt ”spring”

Onödigt spring av obehöriga som tar en ”genväg” genom köket ska naturligtvis undvikas. Sätt gärna upp en tydlig skylt, om det är ett vanligt problem. Det avlastar kökspersonalen.

Annan personal i verksamheten

Personal från andra delar av verksamheten, t.ex. lärare, fritidspersonal eller vårdpersonal, kan ibland behöva ta några steg in i köket för att hämta något. Skyddskläder är inte nödvändigt men de ska tvätta händerna innan de tar i handtag och dörrar. De ska inte gå in i ytterskor. Under en period av vinterkräksjuka bör endast kökspersonalen gå i förråden och besökaren får vänta utanför.

Information till besökare i köket

Hantverkare och reparatörer

Be era hantverkare att läsa informationen i dokumentet och be dem sedan signera.

Studiebesök

Be personerna som kommer på studiebesök att läsa informationen i dokumentet och be dem sedan signera.

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKR och är granskade av Livsmedelsverket.