14 mars 2019

Kontakt

Näringsrekommendationer NNR 2012

Bild på skriften Nordiska näringsrekommendationer 2012

Nordiska näringsrekommendationer bygger på vetenskaplig forskning och tas fram i internationellt samarbete. De används bland annat som riktlinjer för att planera mat i skolan och omsorgen.

Näringsrekommendationerna visar det rekommenderade genomsnittliga intaget av olika näringsämnen för olika grupper; flickor, pojkar, kvinnor, män i olika åldrar. Målet är att maten ska ge förutsättning för så god hälsa som möjligt och lägsta risk för kroniska sjukdomar. Här finns också råd om fysisk aktivitet och en presentation av den vetenskapliga bakgrunden till råden.

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKR och är granskade av Livsmedelsverket.