12 mars 2019

Kontakt

Uppvärmning

Bild, microvågsugn

Mat som tidigare har tillagats, kylts och förvarats på ett säkert sätt måste inte upphettas till en särskild temperatur av hygieniska skäl i samband med måltiden. Däremot är det naturligtvis bra om mat, som är tänkt att ätas varm, är tillräckligt uppvärmd för att smaka gott.

Den som får hem en kyld matlåda bör få en enkel instruktion för hur uppvärmningen görs så att maträtten blir ordentligt varm. Alla kanske inte har en mikrovågsugn, så det är bra att också ha med tid och temperatur för vanlig ugn.

Hjälpte informationen på sidan dig?





Tack för att du hjälper oss skapa en bättre webbplats!

Offentlig säker mat

Branschriktlinjerna är ett stöd för kommuner och regioner i arbetet med att livsmedelslagstiftningens krav. Riktlinjerna har tagits fram på uppdrag av SKR och är granskade av Livsmedelsverket.